P_Zso Tőle Nekem :)

"Az írás egy olyan kalitka, melybe saját gondolataidat zárod. S melynek kulcsát idegenek kezébe adod, hogy gondolataid bennük újra kinyíljanak, és szárnyra kellhessenek."

P_Zso

Tőle Nekem :)

2012. december 21., péntek

Remember, Please! 20. fejezet

- Hölgyeim és Uraim – kocogtatta meg a férfi ismételten a pezsgőspoharát, és megvárta, amíg minden szem rászegeződik – Önök még nem ismernek engem, így engedjék meg, hogy elsőként bemutatkozzam. Ernesto vagyok, a boldog menyasszony kisöccse. 
Néhányan tapsolni kezdtek, és Ernesto egy főhajtással köszönte meg a gesztust. 
- Az eljegyzéskor szokás, hogy a leendő ara családjából is beszédet mondanak, és mivel drága jó apánk, nyugodjék békében, sajnos nem lehet jelen ezen a csodálatos eseményen – elhomályosult tekintettel tartott rövid szünetet – Ezért most én szólnék néhány szót. Ha édesapánk itt lenne, biztosan tudom, hogy ez lenne a legboldogabb nap az életében, hiszen Victoriának sikerült egy sikeres, hűséges és nem mellesleg, egy jóképű – a megjegyzésre itt-ott kuncogás volt hallható – férfit találnia. És bár még csak alig több mint egy hónapja ismerik egymást, hiszem, hogy hátralévő életében boldoggá teszi. Így hát Richard Castle Isten hozott a Prescott családban! – emelte magasba a poharát, és a friss jegyesek egészségére üríttette. 
Minden vendég követte a példáját. Kate ismét Castle felé fordult, és minden erejére szüksége volt, hogy könnyek nélkül tudjon a férfi szemébe nézni. 
- Gratulálok Castle – suttogta, szinte alig hallhatóan – Sok boldogságot kívánok – közelebb lépett és egy apró puszit adott az író arcára, majd megfordult, és csatlakozott a néhány méterrel arrébb álldogáló barátaihoz. 
Castle összezavarodott. Nem tudta mire vélni a nyomozó viselkedését. Megpróbálta még a kezénél fogva visszahúzni a nőt, hogy megkérdezze, mit jelent a korábbi kijelentése, de későn kapott észbe, és Kate keze kisiklott az ő kezéből. Utána akart menni, de az egyik vendég mellélépett, megszorította a kezét, és hosszas gratulációba fogott. 

*** 
Victoria feszülten nézett végig a vendégseregen, és tekintetével egyetlen férfit keresett. Néhány másodpercbe beletelt, mire rátalált. A bejárati ajtóhoz közel állt, távol minden más vendégtől. Egyenesen felé indult, mikor a férfi is megpillantotta őt, szélesen elmosolyodott. 
- Mire volt ez jó? – kérdezte a legkevésbé sem barátságosan Victoria. 
- Ugyan már?! Csak jó testvér akartam lenni. Már ez is baj? 
- Csakhogy te nem vagy sem a bátyám, sem az öcsém, se senkim… 
- És? – kérdezett vissza nyugodt hangon Ernesto, ami még inkább kihozta a nőt a sodrából – Ezt itt senki nem tudja! 
- Hol van a fiam? 
- Jó helyen! 
- Vissza akarom kapni… 
- Már megmondtam, ha rendesen viselkedsz, és mindent úgy teszel, ahogy mondtam, akkor visszakapod! 
- Mit akarsz tenni Castle-lel, ha netalántán kiderül, hogy mégis csak emlékszik? – kérdezte Victoria óvatosan. 
- Miért? Netalántán visszajöttek az emlékei? 
- Nem… Dehogy – vágta rá a nő, szinte már túl gyorsan. 
Ernesto végigmérte Victoriát. Nagyon jó emberismerő volt, és remekül kiismerte magát a hazugságok között is. A nő válasz közben nem nézett rá, ráadásul egy pillanatra a szeme is megrebbent, mindezt tetézte azzal, hogy folyamatosan tördelte a kezeit. „Szóval Castle emlékszik?!” – vonta le a következtetést. 
- Választanod kell drága húgocskám – a megszólításra a nő összerezzent, mire Ernesto ajka széles mosolyra húzódott. Leplezetlenül élvezte a szituációt – A fiad vagy a leendő férjed? 
- Ha vissza is tért az emlékezete, akkor is mit árthat neked? 
- Szóval tényleg emlékszik? 
- Visszakapom a fiam? 
- Amint megkaptam a választ. 
- Igen, emlékszik – mondta Victoria elhaló hangon, tudva, ezzel Castle halálos ítéletét írja alá – De nincs semmi a kezében… Ezt ő maga mondta. Csak annyit tud, amennyit hallott, de nincs semmi bizonyítéka – próbálta menteni a helyzetet, de a férfi acéltekintete elárulta, az írónak meg kell halnia! 
Ernesto tekintetével Castle-t kereste, és amint ráakadt, elindult felé. 
- A fiam?! – húzta vissza Victoria a karjánál fogva a férfit, mire az megfordult. 
- Majd ha ezt elintéztem… 
- Kérlek – könyörgött a nő. 
A férfi előkapta a telefonját, és beütött egy számot. 
- Philip te vagy? – semmi köszönés, semmi udvariasság – A fiút visszaszolgáltatjuk az anyjának! Igen jól hallottad. Hozd el Castle lakására, hagyd a portán, majd pedig tűnj el. Értetted? Remek! Tíz percet kapsz. 
- Köszönöm… – hálálkodott Victoria. 
- Nos, nem nekem kell majd elszámolnom a lelkiismeretemmel, hogy egy ember halálát okoztam – rántotta ki a karját a nő kezéből és egyenesen Castle felé iramodott. 
Victoria könnyes szemmel állt, és figyelte, ahogy Ernesto Castle-hez lép. Az író éppen egy fiatalemberrel rázott kezet. 
- Mr. Castle! 
- Mondtam már Ernesto, szólíts csak egyszerűen Richardnak – mondta miközben a fiatalember udvariasan magukra hagyta őket – hiszen nem sokára úgyis egy család leszünk… 
- Nem hinném… – úgy tett, mint aki habozik – Igaza van! Hagyjuk a formaságokat! Szóval nem hinném Richard, hogy mi valaha is egy család leszünk. 
- De hiszen épp az imént hangoztattad, hogy örülsz, hogy elveszem a húgodat – lepődött meg őszintén Castle. 
- Nos, az még az előtt volt, hogy megtudtam volna, hogy visszanyerted az emlékezetedet – látta, ahogy az író arcára kiül a felismerés, majd azt is, ahogy megpróbál Beckették felé fordulni – Semmi hirtelen mozdulat! – súgta Castle fülébe – Mert talán még el talál sülni a fegyverem – azzal a fejével a kabátja zsebe felé biccentett. 
Castle jól ki tudta venni a pisztoly formáját, így újból szembefordult a férfival. 
- És most mit akar tenni? – próbált nyugalmat erőltetni a hangjára – Az egész lakás tele van emberekkel… 
- Ezért is vesszük ismét igénybe a jó öreg tetőt... 
Rick szemében páni félelem jelent meg, ami Ernesto figyelmét sem kerülte el.
- Nos? Indulhatunk? – kérdezte, és látszott rajta, hogy a helyzet minden egyes pillanatát élvezi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése