P_Zso Tőle Nekem :)

"Az írás egy olyan kalitka, melybe saját gondolataidat zárod. S melynek kulcsát idegenek kezébe adod, hogy gondolataid bennük újra kinyíljanak, és szárnyra kellhessenek."

P_Zso

Tőle Nekem :)

2012. december 18., kedd

Remember, Please! 17. fejezet

- ...és a változatosság kedvéért örülnék – tartott eligazítást Beckett a kocsiban – ha azt csinálnád, amit mondok, és akkor, amikor mondom. 
Castle némán bólintott, és olyan sugárzó arccal ült az anyós ülésen, mint aki most tudta meg, hogy idén a karácsonyt előbbre hozták. 
Beckett valahol mélyen legbelül érezte, hogy amit mondott, annak a fele sem jutott el az íróig. Ha őszinte akart lenni magához, nem is számított másra, de üdítő lett volna, ha ez a rajtaütés másképp alakul, mint azok, amiken eddig Castle-lel együtt vett részt. 
Nem kapcsolta be a megkülönböztető jelzést, és a többi egységnek is megtiltotta annak használatát. Semmilyen módon sem szerette volna felhívni magukra a figyelmet. 
A gyár előtt lefékezett, és kiszállt. Azon nyomban a kommandósok vezetője lépett mellé. 
- Mit tudunk eddig? – kérdezte Beckett, mellőzve minden formaságot és udvariasságot. 
- A felderítésre küldött helikopter jelentése szerint, akik hőkamerákkal világították át az egész épületet, egy, valószínűsíthetően a gyanúsított, ember tartózkodik a második emelet keleti szárnyában. Illetve még egy hőforrást észleltek, de az feltehetőleg egy kóbor macska vagy eb. 
- Elrendezés? 
Castle lenyűgözve figyelte, ahogy a Beckett a kezébe vette az irányítást. Egy percig sem lehetett megkérdőjelezni, hogy nemcsak az emberei, hanem minden egység tiszteli a fiatal nyomozót, annak ellenére, hogy nem az erősebbik nem képviselője, bár keménységét tekintve bármelyik férfi kollégájával vetekedhetett volna. 
- Két emberemet küldtem felderíteni, akik arról tájékoztattak – folytatta a kommandós egység parancsnoka – hogy a lépcsőhöz vezető út teljesen szabad, semmilyen akadály nem nehezíti a haladást. A lépcső ugyan kissé rozoga állapotban van, így ott óvatosnak kell lenni. Ezt leszámítva tiszta a terep. 
- Menekülési útvonal? 
- Mindet biztosítjuk, Asszonyom. 
- Helyes. Esposito és Ryan nyomozóval megyünk előre – Kate pillantása Castle-re esett – és magunkkal visszük Castle-t is… 
- De hát ő egy civil?! 
- Ezzel ne foglalkozzon, majd mi felügyelünk rá. 
- Igen, Asszonyom! 
- Két emberét küldje utánunk, hogy fedezzenek minket, a többiek pedig biztosítsák a földszintet és az első emeletet. Semmilyen körülmények között sem szökhet meg a gyanúsított. 
- Értettem, Asszonyom – indult el az emberei felé a parancsnok. 
- És Rodney – kiáltott még a férfi után Beckett, mire ő megfordult – Élve van rá szükségünk, ezt nyomatékosítsa az embereiben is. 
- Igen is, Asszonyom. 
- Hallottátok? – fordult Espo és Ryan felé, akik egy bólintással jelezték, mindent tisztán értettek – Castle, te pedig végig mögöttem maradsz. Megértetted? 
- Igen, Asszonyom – már csak a szalutálás hiányzott. 
- Ha csak viccnek tartod az egészet, akkor jobb, ha itt maradsz. 
- Nem, nem… Értettem – ellenkezett az író – végig mögötted maradok. Csak akkor mozdulok, ha engedélyt adsz rá, és amikor engedélyt adsz rá – mondta fel a leckét alázatos kisfiú módjára, amit megtoldott egy bocsánatkérő tekintettel is. 
Beckett megadóan bólintott, és intett társainak, hogy kövessék. Elővette a glockját, és belépett az épületbe. Hátrafordulva, az ujját a szája elé téve jelezte, hogy csendben haladjanak előre. Mielőtt még menetirányba fordult volna, még látta, ahogy Rodney emberei is csatlakoznak hozzájuk. Körülnézett, és kissé jobbra megpillantotta a lépcsőt. Egy intéssel jelezte a többieknek az irányt. 
Rálépett az első lépcsőfokra, és az hangosan megnyikordult. „Enyhe kifejezés volt, hogy rozoga” – vonta le a következtetést, miközben óvatosan fokról-fokra haladt. Elérték az első emeletet, a hátát a falnak vetette, majd óvatosan kikémlelt, és megkönnyebbülten vette tudomásul, hogy a helikopteres felderítés nem tévedett. Valóban senki sem tartózkodott az első emeleten. 
Elindult a következő lépcsőforduló felé, és mielőtt még fellépett volna az első fokra, még a szeme sarkából látta, ahogy Rodney öt embere elválik tőlük, és az előzetes megbeszélés alapján biztosítják az emeletet. A második emeletre érve – akárcsak az elsőnél – először körülkémlelt, és csak azután indult el az épület keleti szárnya felé. 
A szerencse velük volt, ugyanis a keleti szárny sarkában elhelyezkedő szoba ajtaja zárva volt, így semmiképpen sem vehette őket észre a gyanúsított, hacsak fel nem hívják magukra a figyelmet. És mivel profikkal volt körbevéve, ezért nem is tartott attól, hogy ez megtörténhetne. De egy valakivel nem számolt… 
- Hogy hát te milyen szép cica vagy?! – hallotta maga mögül az író hangját, akit abban a pillanatban Beckett éppen a pokolba kívánt – Gyere, cica cicc, cicc… 
- Te meg vagy húzatva?! – sziszegte hátra Beckett, de Castle ügyet sem vetett rá, hanem elindult a macska felé. 
A fekete-fehér cica – halvány barna karikákkal a szeme körül – nem sokáig kérette magát, és már fel is ugrott az író ölébe, és hangos dorombolásba fogott. Castle pedig nagy lelki nyugalom közepette simogatni kezdte. 
Ami ezután történt, a legkevésbé sem volt nevezhető tervezett akciónak. A hangzavarra a szoba ajtaja kinyílt, és a gyanúsított – aki egyértelműen Vézna volt – fegyverrel a kezében kilépett, és azon nyomban célba vette az emelet közepén védtelenül ácsorgó írót. Beckett egy szempillantás alatt cselekedett, és a földre döntötte Castle-t, akinek a kezei közül felháborodott nyávogás közepette kiugrott a macska. Kate hallotta, ahogy Castle feje koppan a kemény padlón, de jelen pillanatban a legkevésbé sem foglalkozott vele. Elsődleges célja az volt, hogy megakadályozza, hogy a férfi golyót kapjon. 
Beckett inkább csak érzékelte, mint látta, ahogy Esposito a gyanúsítottat lábon lövi, majd lefegyverezi, és megbilincseli. 
- Jól vagy? – tápászkodott fel Beckett, miközben végigmérte a férfit. 
- Fogadjunk Beckett nyomozó – kelt fel Castle is a földről, miközben fájdalmas arccal tapogatta végig a fejét – hogy az elmúlt öt éve alatt egyszer sem volt ennyire letaglózó… Különben már rég együtt lennénk… 
Kate csak tátogni tudott. El sem hitte, hogy mindebből a férfi csak ezt szűrte le… Az évek alatt jó néhányszor érezte úgy, hogy meg tudná fojtani a férfit. Nos, ez is egy olyan pillanat volt…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése