P_Zso Tőle Nekem :)

"Az írás egy olyan kalitka, melybe saját gondolataidat zárod. S melynek kulcsát idegenek kezébe adod, hogy gondolataid bennük újra kinyíljanak, és szárnyra kellhessenek."

P_Zso

Tőle Nekem :)

2012. december 3., hétfő

Remember, Please! 2. fejezet

Castle egy szál hálóköntösben álldogált a hűtő előtt, és épp azon morfondírozott, hogy vajon narancslevet vagy almalevet igyon a sebtében elkészített pirítóshoz, amikor valahonnan Beckett hálószobájából felcsendült az oly jól ismert csengőhangja. Becsukta a hűtőt, majd komótosan elindult a hang irányába. 
- Castle! 
- Szia, Apa! 
- Szia Kicsim! Milyen a főiskolás élet? 
- Imádom – válaszolta a lány örömtől sugárzó hangon – De épp most értem haza, és képzeld egy futár várt az ajtónál. Csomagod érkezett. Nem tudom, mi… 
- Mindjárt otthon vagyok! – azzal már Castle le is csapta a telefont. 
A szekrényhez lépett, sebtében kiválasztott egy nadrágot, egy ahhoz legkevésbé sem illő inget, majd felkapta magára. A konyhába sietett, a szájába kapott egy pirítóst, végül az ajtónál magához vette a kulcsait, és már kint is termett a folyosón. A még az előszobai fogasról leakasztott kabátot a lépcsőn lefelé szaladva vette magára. 
Az utcán a kocsija felé sietve majdnem sikerült fellöknie egy békésen sétálgató idős asszonyt, akinek méltatlankodása már csak foszlányokban jutott el hozzá. 
- Hogy egyeseknek mennyire sietős!... És még csak bocsánatot sem kér… 
- Elnézést… – motyogta pirítóssal teli szájjal, miközben bevágta magát az autóba. 
Fél órával később már a saját lakása előtt fékezett le, két perccel később pedig már a döbbent portást hagyta faképnél, akinek Castle a nagy sietségben elfelejtett köszönni. 
- Merre van? – rontott be a lakásba Rick, miközben az ajtó melletti szekrényen lévő tálba dobta kulcsait. 
- Szia, Apa! – felelte Alexis, akinek a hangjában csak úgy sütött a leplezetlen sértődöttség. 
- Ne haragudj, Kincsem – lépett bűnbánóan mellé a férfi, majd egy puszit nyomott a lány homlokára – Isten hozott itthon! Szóval?! merre van a csomag? – nézett körül kíváncsian az író. 
- A konyhában a pulton – válaszolta lemondóan Alexis – Mi van benne, ami ennyire fontos? 
- Mindjárt meglátod… – és már tépte is a csomagolást ahol érte – Erre vártam. Egy hónapja rendeltem – magyarázta, de közben le sem vette a szemét a dobozról – de valami zűr támadt a rendelésfelvételnél, így csak most érkezett meg. 
- De még mindig nem árultad el, hogy miről is van szó? 
- A legújabb katonai rádió – emelte ki a papírhalmokból, olyan óvatosan, mintha egy újszülöttet venne a kezébe. 
- És miért is van szükséged egy ilyenre? 
- Az új Nikki Heat könyvemhez kell. És ismersz – elővette a használati útmutatót – csak akkor tudom valósághűen megírni, ha én is kipróbálom. 
- Hmm… 
- Ezt hallgasd – olvasta fel lelkesen – képes fogni az összes rendőri sávot… 
- Feltételezem Kate is tud a dologról… 
- Öhm… – Castle arca mindent elárult – …Még nem, de hidd el, támogatni fogja – győzködte magát, semmint a lányát. 
- Hát én ebben azért nem lennék olyan biztos – nézett apjára Alexis, de azt kellett látnia, hogy az író már nem is figyel rá – Látom, eléggé elfoglalt leszel az elkövetkezendő egy órában – látta, amint a férfi lelkesen tekergetni kezdi a gombokat – Inkább négy-öt órában… Szóval átmegyek a barátaimhoz. Szia Apa. 
Alexis lemondóan megrázta a fejét, és elindult az ajtóhoz. Már rég becsukódott mögötte az ajtó, amikor Castle még mindig a gombokat tekergetve válaszolt: 
- Persze Kicsim, menj csak! És érezd jól magad! 

*** 
A sötétkabátos férfi egy fa tövében állt, a szemközti házban zajló eseményeket figyelte. Két órája érkezett az első rendőrségi autó, és húsz perce érkezett egy nő, aki feltehetőleg a nyomozás vezetője lehetett. Vagy legalábbis a rendőrök testbeszéde erről árulkodott. 
Újra és újra végiggondolta a részleteket, és minden alkalommal ugyanarra a következtetésre jutott, azaz nem hagyott hátra semmilyen árulkodó nyomot, semmit, ami hozzá vezethetné a zsarukat. De azért fő az óvatosság. Innen mindent remekül szemmel tarthatott. 
Nem volt a tervbe véve, hogy Rokkot megölik, de több pénzt akart a munkáért. És ő semmit sem utált jobban, mint amikor valaki megszegi az alku ráeső részét. Szóval az orosznak meg kellett halnia. 
Szívott egy utolsót a cigarettájából, eldobta a csikket, és a bal cipőjének orrával rátaposott. Vetett még egy pillantást a lakásra, kifújta a füstöt, majd elindult az ellenkező irányba. 
A feltűnést elkerülvén pár háztömbbel arrébb parkolt le. Miután beszállt az autóba, első dolga volt, hogy a kesztyűtartóból elővette a katonai rádióját, és beállított, külön csak erre az akcióra használt sávot. 
- Sasmadár, itt Tengeri sirály! 

*** 
Castle már vagy félórája állítgatta a rádióját, de semmi érdekesre nem bukkant. Eddig csak annyit könyvelhetett el sikerként, hogy sikerült kihallgatnia két újoncot, akiket megcsalt a nejük. Újból tekert egyet a rádión. 
- Sas… itt… Si…ly! 
Az író megtorpant. Nem volt éles a vétel, így finomított a hangon. 
- Tengeri sirály, itt Sasmadár! Mi a helyzet a tengeren túl? 
- Kiterjesztettem szárnyaim, és semmi sem állíthatott meg! 
- Szóval az orosz már nem fog több gondot okozni? 
- A Szarka felhagyott a tolvajtempóval. 
- Helyes. A sólyomvadászatra minden készen áll? 
- Már csak a visszaszámlálót kell elindítani, és a Sólyom többé már nem repül. 
Castle nem kapott levegőt. Ha ez az, amire gondol, akkor itt egy merénylet van előkészületben. Felállt, és próbálta összeszedni magát. „Nem az nem lehet” – próbálta rendezni a gondolatait – „Ez csak egy gyerekcsíny lehet…” De ha az, akkor miért egy katonai rádión fogja. Idegességében dobolni kezdett a készüléken, és észrevétlen megnyomott egy gombot. 
- Szép munka Tengeri sólyom. Amerika hamarosan elveszíti… 
Az ajtó döngve kinyílt, és berontott rajta Martha. Castle a szó szoros értelmében összerezzent. 
- Mi volt ez? 
- Micsoda? 
- Ez a hang? 
Martha a kezében tartott két óriás csomagot a földre dobta, majd csípőre tett kézzel fordult fia felé.
- Richard Castle!...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése