P_Zso Tőle Nekem :)

"Az írás egy olyan kalitka, melybe saját gondolataidat zárod. S melynek kulcsát idegenek kezébe adod, hogy gondolataid bennük újra kinyíljanak, és szárnyra kellhessenek."

P_Zso

Tőle Nekem :)

2012. december 12., szerda

Remember, Please! 11. fejezet

Kate szinte menekült a kórházból. Ugyan még hallotta, ahogy Alexis a folyosóra kilépve utána kiált, de nem foglalkozott vele. Nem akarta hallani a hálálkodását. Nem akarta hallani, hogy ez volt a legjobb, amit tehetett, mert úgy érezte, hogy tövestől tépték ki a szívét, ráadásul mindezt érzéstelenítés nélkül.
Pontosan tudta, mit mondana Alexis, hogy mindez csak átmeneti állapot, és hogy Castle hamarosan úgy is visszanyeri az emlékezetét. De egyáltalán nem akart együttérző szavakat, egyszerűen csak törni-zúzni szeretett volna, bármit, csakhogy elfelejtse, hogy a férfi, akit szeret, nem emlékszik rá. És ha mindez nem lenne elég, az elkövetkezendő napokban egy karnyújtásnyira lesz tőle a férfi – mégis oly távol – mert az orvos elrendelte, hogy térjen vissza minden a megszokott kerékvágásba. „Leszámítva azt az apróságot, hogy rám nem emlékszik” – gondolta dühösen, miközben nagy lendülettel kivágta a kórház ajtaját. 
Egyenesen a kapitányságra hajtott. Kellett valami, amivel eltereli a figyelmét. Az őrs előtt még pont volt egy szabad hely, és óriási fékcsikorgás közepette parkolt be, megelőzvén egy ezüst Sedant, aki láthatóan nem igazán díjazta a nyomozó stílusát. Beckett nem foglalkozott vele, bevágta a kocsija ajtaját – kelleténél jóval erősebben – és belépett a kapitányságra. Hogy egy kicsit levezesse a frusztrációját a lépcső felé vette az irányt a lift helyett, bár jelen pillanatban a világ leghosszabb lépcsője sem lett volna elég, hogy a dühét csillapítsa. 
- Milyen fejlemények vannak a hármas gyilkosságot illetően? – kérdezte két társát, miközben olyan lendülettel dobta a kocsi kulcsait az asztalra, hogy az, az íróasztal másik végéig szánkázott. 
Esposito és Ryan egyszerre kapta fel a fejét a kicsit sem barátságos hangvételre. 
- Azt hittem, hogy Castle ügye elsőbbséget élvez… – magyarázkodott Ryan, akin látszott, hogy a legkevésbé sem érti a hirtelen pálfordulást. 
- Ha már Castle… – fogott bele óvatosan Espo, bár az előérzete azt súgta, igencsak veszélyes vizekre evez a kérdéssel – Hogy van? 
- Oh, hát minden rendben van vele… 
Társai figyelmét nem kerülte el a nő hangjából csak úgy sütő szarkazmus. 
- Castle remekül van – ismételte meg Kate – Leszámítva azt, hogy nem emlékszik… – „rám” akarta mondani, de félúton meggondolta magát – …ránk… 
- Tessék?! – döbbent le mindkét férfi. 
- Mi van?! – fakadt ki Beckett – Mit nem értetek azon, hogy elvesztette az emlékezetét? Pontosabban nem is minden emlékét… Csupán az elmúlt öt évet, amit velünk töltött – csak ekkor vette észre, hogy szinte már kiabál, és minden szem rászegeződik. 
Fogalma sem volt, miért kiabál a két előtte álló férfival, hiszen ők tehettek a legkevésbé az egészről. De akkor és ott ők voltak ott, így minden felgyülemlett dühét rájuk zúdította. 
- Kell egy kávé – mondta, mikor sikerült egy kicsit lecsillapodnia – De mire visszajövök, minden információt a táblán akarok látni a három legutóbbi áldozatról… Tudni akarom, mi kapcsolja össze őket… 
Espo és Ryan jobbnak látták, ha nem kérdeznek semmit, annak ellenére, hogy kérdések tömkelege fogalmazódott meg bennünk. 
Beckett elsietett a konyhába, és megpróbált nem foglalkozni azzal, hogy jó néhányan összesúgnak a háta mögött. A szekrényhez lépett és előkapott egy bögrét. Csak ekkor vette észre, hogy egész testében remeg. A kávéfőzőhöz lépett, alárakta a bögréjét, és megnyomta a gombot. Nem történt semmi. Újból megnyomta. Ismét semmi. Dühösen – mint aki ellen aznap az egész világ fogott össze – nyomogatta újra és újra, a végén már teljes összevisszaságban a gombokat. 
- Mi lesz már? – fakadt ki ismét. De a kávéfőző megmakacsolta magát. 
Kate nem bírta tovább. Minden felgyülemlett feszültségét és haragját a kávéfőzőn vezette le. Egy mozdulattal megfogta, és olyan erővel rántotta le a pultról, hogy a csésze – amit korábban a készülékre helyezett – apró darabokra hullott, de még ennél is nagyobb robajjal zuhant a gép a padlóra. 
Beckett csak ekkor tért magához, és meredten bámulta a földön szanaszét heverő, szebb időkben még kávéfőzőnek nevezett alkatrészek tömkelegét. 
- Mi… – lépett be a helységbe Espo, de amint megpillantotta társát a kávéfőző maradványai felett, már mindet értett. 
Nem fejezte be a mondatot, ehelyett felkapta mindazt, ami a gépből maradt, és a közeli szemetesbe dobta őket. A sarokból elővette a partvist és a lapátot, és a csésze apró szilánkjait is felsöpörte, végül visszatette a seprűt a lapáttal együtt a helyére. 
- Beckett – szólította meg óvatosan a nőt, attól tartva, hogy Kate újabb dührohamot kap – esetleg… 
- Csak azt ne mondd, hogy haza kellene mennem! 
- Esetleg – ismételte meg Espo – be kellene kötni a kezedet – mutatott Kate bal kezére, ahonnan jól láthatóan szivárgott a vér. 
Beckett döbbenten nézte meg a karját. Eddig észre sem vette, hogy a kávégép valamely alkatrésze felsértette a bőrét. Holdkóros módjára indult el a mosdó felé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése