P_Zso Tőle Nekem :)

"Az írás egy olyan kalitka, melybe saját gondolataidat zárod. S melynek kulcsát idegenek kezébe adod, hogy gondolataid bennük újra kinyíljanak, és szárnyra kellhessenek."

P_Zso

Tőle Nekem :)

2012. június 18., hétfő

5x01 fiction: 1. fejezet

Másnap reggel a tizenkettes kapitányságon mindenki tanácstalanul sétált el Beckett üresen álló asztala mellett. A nyomozót keresték a szemükkel, néhányan kérdőn néztek egymásra, mások csak tétlenül álltak meg Ryan nyomozóval szemben. Kevin csak felnézett, majd a fejét rázva belemélyedt a látszólagos munkájába. Lelkiismeret furdalása volt, mert úgy érezte, hogy miatta küldte el Gates a két legjobb nyomozót az őrsről. Hiába hívta Javi-t, nem vette fel a telefont. Munkába menet még Beckett-et is megpróbálta felhívni, de ő meg ki van kapcsolva, ezért úgy döntött, hogy eltereli valamivel a figyelmét. 
- Elnézést! – szólalt meg egy férfi – Csomagot hoztam Beckett nyomozó részére. 
Ryan felnézett a fickóra. Egy kék egyenruhás futár pislogott rá vissza. 
- A szemben lévő asztal. Csak tegye le! 
- Rendben. – bólintott – Köszönöm. – majd odasétált és komótosan letette a telefondoboz méretű csomagot az asztalra. 
Gates kapitány – látva, hogy Beckett asztala körül van mozgás – kijött az irodából és Ryan mellé lépett. 
- Ez meg mi? – kérdezte felháborodva. 
- Csomag jött Beckett-nek. 
- Miért nem irányította hozzám? 
Gates meg sem várta, hogy Ryan válaszoljon, rögtön folytatta: 
- Nem számít. Hamarosan itt a CIA embere és átveszi az egész ügyet... 
- A CIA? 
- Igen, Ryan nyomozó. Magával pedig még beszédem van. Nem mondott el mindent, és a jelentését is haladéktalanul kérem az asztalomra. – a kapitány elindult az irodájába – Jöjjön az irodámba! 
Kevin felállt és nem szívesen, de követte a kapitányt. 

***
Kate még ki sem nyitotta a szemét, már elmosolyodott, mert eszébe jutottak a tegnap este történtek. Onnantól, hogy csurom vizesen beállított Castle-hez egész odáig, hogy a hálószobában kötöttek ki összegabalyodva. Élete legjobb és legrosszabb döntését hozta meg ezzel, hiszen végre engedett a vágyának és Rick kezei közt kötött ki, de feladta anyja ügyét, amit annyi éven át próbált megoldani. Abban a szent pillanatban, amikor végre kinyitotta a szemét egyik döntését sem bánta. Még azt sem, hogy felmondott. 
Nem találta maga mellett az este még olyan közel fekvő férfit. Kate szétnézett, de a saját ruháit sehol sem találta. Rögtönzött, így hát kivett egy férfi gatyát a szekrényből és Rick földön heverő ingjét húzta magára. 
- Jó reggelt. – köszönt mosolyogva Castle, amikor meglátta a lépcsőn lesétáló nyomozót. Már nagyon régóta vágyott erre a pillanatra. – Jól áll a férfiruha. 
- Nem találtam a sajátomat, gondoltam kölcsönveszem. – válaszolt szégyellősen Kate. 
- Egész nyugodtan. Kávét? 
- Kérek. 
Rick köntösben sürgött forgott a konyhapultnál. Kitöltötte a kávét Kate-nek, aki közben leült vele szemben, majd kiszedte a rántottát a serpenyőből. 
Kate belekortyolt a frissen főtt kávéba. 
- Castle! – szólalt meg komolyan. Rick látva a nő feszült pillantását levette a hangot a tévéről, amiben a reggeli hírek mentek és várta, hogy mit akar mondani. 
- Felmondtam. 
- Castle csak pislogott és a félig felemelt pohár úgy maradt a kezében. 
- Rick, mondj már valamit! – nógatta az ex-nyomozó. 
- Először is... – sóhajtott Castle - ...megborzongok, ha Rick-nek hívsz. Annyira intim... Másodszor, ezután az éjszaka után vártam volna egy „Fantasztikus volt!” szerű mondatot, mert szerintem az volt. Harmadszor... – most elkomolyodott - ...megőrültél?! Hogy mondhattál fel? 
Kate felháborodva pattant fel a székről. 
- Te... – vett egy hatalmas levegőt majd kifújta – Először is, a tegnap este után szerintem már, nincs ami túl intim lenne, és ami egyébként szerintem is fantasztikus volt. És a francba is, tudom, hogy hülye döntés volt felmondani, de most azt hittem, hogy csak így szabadulhatok meg az ügytől. Most örülsz? 
- Nem. – Castle odalépett a nőhöz, magához húzta és hosszan megcsókolta – Most már örülök. Ha úgy érzed, hogy jó döntést hoztál azzal, hogy felmondtál, akkor melletted állok. Nem megyünk csődbe anyagilag. – kuncogott az író. 
Kate már nem figyelt rá. Még mindig körbefogta a férfi derekát, de már elnézett a válla felett. 
- Figyelsz te rám egyáltalán? – hajolt elé. 
- Te jó ég... 
Erre már Rick is megfordult és ránézett a konyhapult felé rögzített tévére. Egy füstölgő épületet vettek a híradó kamerái, amit még mindig oltottak a tűzoltók. A kitört ablakokon dőlt kifelé a füst, még a környéken álló autók sem úszták meg a robbanás hullámának erejét. 
A pulton megcsörrent Castle mobilja. A kijelzőn Javi képe villant fel. 
- Castle. – vette fel a telefont, de Kate még mindig a tévére figyelt. 
- Beckett elérhetetlen. Veled van? – kérdezte idegesen Espo. 
- Igen, itt van. Láttad? 
- Most nézem a híreket. Ha letettem a telefont azonnal indulok. 
- Mi is. – erre Kate és Rick összenéztek. Ott a helyük. 
- Ott találkozunk. – és ezzel le is tették. 
- Ezt nem hiszem el. – rázta meg a fejét Beckett. Nem akarta elhinni az egészet, pedig a tévé képernyőén tisztán olvasható a tény: „Bomba robbant a 12es kapitányságon.” 
- Ryan?! – Castle félve kérdezte. – Gates?! Túlélte egyáltalán valaki? 
- Róluk semmi hír. Oda kell mennünk. 
- Indulhatunk. – bólintott Castle és el is indult volna öltözni, de Kate megfogta a kezét. 
- Tudod, mit jelent ez, ugye? 
Rick csak nyelt egyet. 
- Most már nem hagynak futni... 
- Nem engedem, hogy bármi történjen veled. – húzta magához a férfi. 
Ebben a pillanatban lépett be az ajtón Martha. 
- Richard drágám itthon... – kezdte volna, de elhallgatott, amikor meglátta a konyhában ölelkező párt. Castle és Kate elengedték egymást, és csak hallgattak. 
- ...vagytok? – fejezte be, de ránézett a tévéképernyőre – meglátta a füstölgő kapitányságról összevágott felvételt, alatta a nagybetűs felirattal - és ledöbbent. 
- Mit műveltetek, drága fiam?! – Martha ledobta a táskát a kezéből. 
Mielőtt megmagyarázhatták volna a történteket, újra nyílt az ajtó és most Alexis lépett be mosolyogva, de ő is megtorpant. 
- Jó reggelt! – bökte ki végül Kate. 
- Kate? – nézett végig a nyomozón, aki Castle ruháiban álldogált. Majd felhúzott szemöldökkel nézett az apjára: 
- Xbox, mi?! – Elmosolyodott. 
- Richard, elmagyaráznád nekünk is, hogy mi történt az elmúlt órákban, amíg távol voltunk? – Martha besétált a nappaliba. 
- Majdnem meghaltam és... – kezdte Kate, de Rick félbeszakította. 
- ...és felmondott... 
- ...aztán itt kötöttem ki... 
- ...de a levegőbe repítették az őrsöt, ezért most mennünk kell. – fejezte be Castle. 
- Most már minden „világos”. – Martha nem úgy nézett ki, mint aki érti mi is történt. Némi várakozás után végül megszólalt: 
- Na menjetek!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése