P_Zso Tőle Nekem :)

"Az írás egy olyan kalitka, melybe saját gondolataidat zárod. S melynek kulcsát idegenek kezébe adod, hogy gondolataid bennük újra kinyíljanak, és szárnyra kellhessenek."

P_Zso

Tőle Nekem :)

2012. május 30., szerda

BloodyHeart-Killer: 14. fejezet

Rick mély lélegzetet vett, rögtön felismerte a hangot. Ledobta a kulcsait és besétált a nappaliba. A férfi ott állt tőle néhány lépésre. 
- Most mit akar? Újra választanom kell? – kérdezte közönyösen. 
- Nem, inkább improvizálnék. – és látható magasságba emelte a jobb kezében lévő hangtompítós fegyvert – Remélem nem költött pénzt új telefonra... 
Castle a zsebébe nyúlt és kitette a konyhapultra a mobilját. 
- Milyen rutinos! – mosolygott a férfi. 
- Mi ebben a logika? – kérdezte Rick – Mi történt? Elhagyta a felesége, átverték a nők? 
- Ne próbáljon megfejteni, Mr. Castle. 
- Tőlem mit akar? Miért jelenik meg csak úgy itt, mintha bejáró vendég lenne? 
- Túl sok a kérdés! – válaszolt feszülten az ismeretlen férfi. 
- Akkor adok egy választ is... – lépett közelebb Rick – ...szerintem arra vár, hogy végre elkapják! Már megváltás lenne, ha valaki golyót eresztene a fejébe... 
- Hallgasson! – Castle-re emelte a fegyvert. 
- Engem nem fog lelőni... – indult volna el felé az író, de valaki kopogott az ajtón, ezért megtorpant. 
- Vár valakit, Mr. Castle? 
Rick csak megrázta a fejét. Nem szándékozta kinyitni az ajtón, senkit nem akart belekeverni ebbe az egészbe. 
- Rick! Én vagyok az, Amy. – szólt be egy határozott női hang. 
- Nyissa ki! – intett a fejével a fegyveres – Gyerünk! 
Castle komótosan elindult az ajtó felé, hátha addig meggondolja magát az ügynök és nem várja, hogy beengedjék. De nem így lett. Kinyitotta az ajtót és Sheldon ügynökkel találta szembe magát. 
- Üdv Rick. Gondoltam... – aztán meglátta a férfi arckifejezését és elhallgatott. 
- Most nem épp alkalmas. – nyögte. 
- Minden...rendben? – és az oldalán lévő fegyverére csúsztatta a kezét. 
Sheldon egy pillanatra elnézett Castle válla felett. Nem látott semmit, de összehúzta a szemöldökét. Belépett az ajtón, félretolta Rick-et és a balról felé mozduló alakra rántotta a fegyvert. Castle az egészből csak egy elmosódott foltot látott és már csak arra eszmélt, hogy a nő a földön fekszik, fegyvere kétlépésnyire. Rick-nek eszébe sem jutott, hogy felkaphatná a pisztolyt, egyből lehajolt az ügynöknőhöz. 
- Sheldon?! – a feje alá nyúlt. 
A nő kapkodva vette a levegőt és ijedten meredt az íróra. Castle érezte, hogy valami meleghez ér és felemelte a másik kezét. A bal tenyere, ami nem Sheldon feje alatt volt, csupa vér lett. 
- Ha vízbe raknánk tovább bírná... – vette fel a férfi az ügynöknő fegyverét a földről. 
- Orvos kell neki, azonnal. – nézett fel kétségbeesetten Castle. 
- Hát persze. – a férfi egy széket rakott a nappali közepére – Maga mentett meg már két nőt... 
Rick az ügynöknő hasára szorította a tenyerét. 
- Jöjjön ide! – intett a fegyverrel az írónak. 
- Nem! 
- Biztosan tudja, hogy a hasi lövés vérzik el a leglassabban, Mr. Castle. Emlékszik, hogy a múltkor is megadtam magának az esélyt, hogy hősködjön... Szóval jöjjön ide, vagy a hölgy kap egy második golyót. De most a fejébe. 
Rick tétovázott. Kétségbeesve nézett Sheldon-ra, látszott rajta, hogy hamarosan shock-ot kap. A nő remegve bólintott, hogy menjen és tegye, amit mondd neki. 
- Üljön le! – bökött a székre, majd felvett az asztalról egy tekercs ragasztószalagot. 
- Mit akar tenni? 
- Mondtam, hogy improvizálok. Meglátjuk mekkora superman lesz most! – szembeállt a széken ülő íróval. 
- Na nem... – pattant volna fel Rick, de a férfi felrántotta a fegyvert. Nem volt szándékában lelőni Castle-t, de a fegyver mégis elsült. 
Castle felnyögött fájdalmában és visszarogyott a székre. A vállát érte a golyó, de amennyire nem volt súlyos, annyira fájt neki, mivel a golyó nem jött ki. 
- Nem bír magával, Mr. Castle! Látja, ez lett a vége... – mondta idegesen a férfi. Kezdte elveszíteni az uralmát a helyzet felett. 
Rick két kezét és két lábát a székhez ragasztószalagozta. Hátranézett az ajtótól nem messze lévő Sheldon-ra, aki mozdulatlanul feküdt a földön és pihegett. 
- Hát így ér véget egy pályafutás, Mr. Castle. A kedves kolléganő az én pontom az i-re! – beragasztotta Castle száját is – Elmegyek a Central parkba. Olyan gyönyörű az idő, nem igaz? Régóta vágyom már egy kis friss levegőre. 
Rick feszülten figyelt a férfire, aki az ügynöknőhöz sétált, lehajolt és levette a jelvényét az övről. 
- Ezt elviszem emlékbe! – visszanézett – Viszlát, Mr. Castle! – kilépett az ajtón és bevágta maga után. 

*** 
Kate már öt perce Castle lakása előtt ült az autójában. „Nem hagyhatom, hogy ezt tegye magával és a barátaival!” – gondolta. Fel akart menni hozzá, hogy beszéljenek, de amikor meglátta, hogy Sheldon ügynök kocsija is ott parkol, tétovázni kezdett. 
Egy férfi jött ki az épületből és zsebre tett kézzel elsietett. Kate elővette a telefonját és tárcsázta Castle-t. 

*** 
Rick telefonja berregni kezdett a konyhapulton. A férfi feszegette a kezén lévő ragasztást – a hatalmas fájdalmai ellenére is – de túl szoros volt. Mikor elhallgatott a telefonrezgés, Castle hátravetett fejjel bámult fel a plafonra. Senki nem fogja időben megtalálni őket! Sheldon ügynök itt hal meg a szeme előtt... 

*** 
Beckett padlógázzal elhajtott. Dühösen markolta meg a kormányt. „Nem elég az érzés, hogy túl sokáig vártam Castle-el...de a szemét még az orrom előtt szed fel valaki mást!”  gondolta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése